Terug

Teamindelingen 2019-2020

Middels dit bericht op de site maken we de teamindelingen van het seizoen 2019-2020 bekend. Er zullen dit jaar geen selectietrainingen plaatsvinden behalve binnen A1/A2, 3/4 en 1/2, deze zullen na de zomervakantie zijn. Hieronder vindt u een korte toelichting op hoe de teams tot stand zijn gekomen.

Toelichting op selectieprocedure

Het gehele jaar werken wij met een concept indeling voor het volgende seizoen, waarin wij de teams zo opstellen als ze op dat moment zouden moeten staan qua kwaliteit van de spelers en speelsters. Dit passen wij gedurende de loop van het seizoen steeds aan, afhankelijk van de ontwikkeling van spelers. Zo kan het zijn dat een kind dat net nieuw in de E’tjes komt korfballen start in het laagste team, maar het jaar erna meerdere teams hoger ingedeeld wordt, als hij of zij zich sterk ontwikkelt. Ieder jaar worden de teams op deze manier opnieuw ingedeeld, en worden de kinderen op het juiste niveau ingedeeld. Aan het einde van de zaalperiode wordt er met verschillende trainers gesproken over eventuele twijfelgevallen voor volgend jaar. Zo kunnen wij samen met de trainers kijken welke indeling het beste passend is. Vervolgens wordt tijdens de laatste helft van de veldcompetitie de laatste hand gelegd aan de indeling en krijgen trainers van de huidige en toekomstige teams de kans om de opstellingen nog een keer in te zien en waar nodig te bespreken.

 

Op deze manier hopen wij ook dit seizoen de teamindeling weer zo passend mogelijk gemaakt te hebben, zodat iedereen volgend jaar op zijn of haar plek zit.

Mochten er nog vragen/opmerkingen zijn over de teamindelingen, laat het ons weten op ctz@kvvitesse.nl

De CTZ