Terug

Vroeger had je het iconische Sesamstraat, dat je spelenderwijs kennis liet maken met de vergrotende en overtreffende trap: Bert was groot, het Koekiemonster nog een stukje groter en Pino was echt het grootst.

Op De Bongerd zag je deze zaterdag ook spelenderwijs hoe de overtreffende trap van triestheid eruitziet. Gelukkig hebben we de camerabeelden nog als getuigenis van het meest trieste decor van de afgelopen jaren: een volkomen lege en verlaten accommodatie, slagregens, windvlagen en twee teams die aan het korfballen waren. Althans, Vitesse korfbalde en bij vlagen nog goed ook. De thuisploeg deed haar plicht en meer dan dat. Maar wat het Haagse GKV kwam doen, werd nooit duidelijk; ook niet hoe zij tot nu toe twee potten hadden gewonnen en gemiddeld 17x per wedstrijd hadden gescoord.

 

Het werd een zelden vertoonde martelgang voor de Hagenaren, want een 22-0 (!) uitslag kom je bij korfbal toch niet vaak tegen. Vitesse deed gewoon haar werk en verzaakte als koploper geen moment. De Barendrechters lieten nogmaals zien de absolute favoriet voor de titel te zijn.

Maar of die er ook komt dit jaar, is nog maar zeer de vraag. Dit memorabele optreden zou zomaar eens de laatste (veld)wedstrijd in dit kalenderjaar kunnen zijn.

Op korfbalgebied is Vitesse slecht te kloppen deze weken, maar het OMT kan zomaar anders beslissen de komende dagen. En uiteraard respecteert en volgt Vitesse elke beslissing die van hogerhand wordt opgelegd.

 

Misschien juist daarom wilden de Barendrechters nog eens aan hun online fans laten zien wat ze waard zijn. Het blijft toch elke week weer een genot om noeste arbeid en frisse spelvreugde binnen de lijnen te zien samenkomen. Ook nu weer werd er hard voor elkaar gewerkt en waren het met name de drie puntspelers die de korf vonden en 18 van de 22 treffers maakten. Maar het vinden van de juiste kans met het hele vak is toch wel een van de kwaliteiten die Vitesse dit seizoen wekelijks etaleert.

 

Bij rust stond het 12-0 en dan wordt zo’n tweede helft vaak een aanfluiting. Maar Vitesse had er nog wel zin in en scoorde vrolijk verder. De “0 houden” is in het korfbal normaal gesproken een fata morgana, maar op deze troosteloze zaterdag hield Vitesse de geest in de fles en GKV op de hatelijke 0.

Het werd voor GKV een lang en stil ritje richting de hofstad waar volgende week beslist wordt over de nabije toekomst van deze en talloze andere competities.

 

Vitesse valt niets te verwijten en is de ploeg in bonus. Maar of die bonus ook wordt uitgekeerd, is nu meer dan ooit omringd door een groot vraagteken.