Terug

Vitesse selectie nog steeds op titelkoers.

Een lekker nazomers zonnetje zorgde afgelopen zaterdag voor een gezellige drukte langs het veld op sportpark de Bongerd, maar er was ook ruimte voor stilte en het gesprek rondom de gebeurtenissen in Rotterdam afgelopen week. Iets wat passend is voor Vitesse.

Het gaat onder andere op sportief vlak goed met de club, zo trok de A1 na een spannend duel net aan het kortste eind, maar kan nog steeds promoveren naar het hoogste niveau van Nederland, verschillende jeugdploegen kunnen nog kampioen worden en binnen de senioren liggen ook Vitesse 3, 5 en 7 op titelkoers.

De door Cazdak Dakbedekkingen selectie doet ook een duit in het zakje. Vitesse 1 wist vorige week de directe concurrent Oranje Wit te verslaan en deze week kon deze overwinning verzilverd worden tegen RWA. Het tweede, onder leiding van Rien Graafland en Bart van der Waal, maakt ook nog kans, na het puntverlies van HKC vorige week. De ploeg promoveerde vorig jaar knap naar de reserve Hoofdklasse en stelde zich als doel om hierin te handhaven.

Met al 2 knappe overwinningen op zak, kon deze doelstelling afgelopen zaterdag veilig gesteld worden. Een goede voorbereiding en analyse van KCC zorgde ervoor dat het tweede scherp begon aan het duel. De ploeg kwam al snel op een comfortabele voorsprong en leek af te stevenen op eenzelfde uitslag als het heenduel (17-28). De ploeg uit Capelle knokte zich echter knap terug en kreeg weer grip op het duel. Scorend stokte het voor de Barendrechters, maar zoals al wel vaker het geval, kon het terugvallen op de verdedigende kwaliteiten.

Een paar foutjes en knappe schoten verder wist KCC het verschil te verkleinen tot 2 goals, maar het initiatief bleef aan de goede kant. Het verdedigende werk leidde tot slechts 10 tegengoals, waardoor 13 goals voldoende waren voor de 2 punten. Hiermee handhaaft het tweede zich in de reserve Hoofdklasse en kan het tegen HKC laten zien of er wellicht nog meer in zit.

Voor het eerste stond de streekderby tegen Rhoon op het programma. De ploeg van Ronald Berrevoets en Niels Molendijk is tegen RWA en Erasmus op papier de favoriet en zal deze dan ook winnend moeten afsluiten om met het nodige voordeel te beginnen aan een eventueel kampioensduel tegen Oranje Wit. De vorige ontmoeting tegen RWA eindigde na een stroef begin in een 13-19 overwinning. Met de opdracht scherper te starten en deze energie door te trekken, begon Vitesse aan het duel en maakte dit direct waar.

Van de moeizame start van de vorige keer was geen sprake. Vitesse was de bovenliggende ploeg en wat pech in de afronding zorgde dat de score nog niet heel ver uitliep. Een korte time-out om de ploeg op scherp te zetten leidde tot een 10-1 ruststand. Na rust wist RWA af en toe te scoren, maar spannend werd het niet meer. Vitesse was heer en meester, kon nog doorwisselen en wist een 20-10 overwinning op het scorebord te zetten. Hiermee bleef de ploeg foutloos en kan het zich opmaken voor de volgende horde: Erasmus 1, aanstaande zaterdag om 16:30 in Rotterdam. Vergeet daarvoor ook niet het duel om 14:30 in Hardinxveld-Giessendam, waar Vitesse 2 zich mag meten met de koploper.