Terug

KV Vitesse heeft uitstekende zaken gedaan in strijd om lijfsbehoud. De Barendrechters boekten een benauwde 22-23 overwinning op hekkensluiter KVZ ‘23 en namen daarmee een comfortabele voorsprong op de degradatiestreep. Lijfsbehoud in de overgangsklasse is bijna een feit.

Opnieuw had Vitesse het lastig met KVZ, dat tot dusverre pas één punt pakte in de competitie. Dat gelijkspel werd wel geboekt tegen Vitesse in Barendrecht, waar de ploeg uit Zaandam in de slotseconden nog een overwinning weggaf. Ook ditmaal had KVZ misschien wel recht op meer.

De thuisploeg kwam meerdere malen op voorsprong, maar zag het worstelende Vitesse uiteindelijk het heft in handen nemen. In de slotfase maakten de bezoekers het zichzelf nog lastig. KVZ slaagde er echter niet in om de stand in extremis gelijk te trekken, waardoor de ploeg van Niels Molendijk en Ronald Berrevoets met twee punten in de tas naar huis vertrok.

Dankzij de overwinning steeg Vitesse naar de vierde plaats in de overgangsklasse. De door Cazdak Dakbedekkingen gesponsorde ploeg heeft nu negen punten verzameld, acht meer dan hekkensluiter KVZ en vijf meer dan nummer 7 Rohda. Alleen de twee laagst geklasseerde ploegen degraderen naar de eerste klasse. Volgende week kan Vitesse zich met een zege op bezoek bij Rohda zo goed als verzekeren van nog een jaar in de overgangsklasse.

Vitesse 2 blijft uitstekend presteren en behield de koppositie in de reserve overgangsklasse. De ploeg van coaches Rien Graafland en Bart van der Waal, die zaterdag op de bank uitstekend werd vervangen door Fleur Vink, sleepte de punten na een moeizame start uit het vuur. Vitesse won met 13-18 en behield de voorsprong van twee punten op concurrent Die Haghe. Rohda 2, de tegenstander van volgende week, staat laatste in de reserve overgangsklasse.