Terug

Van de laatste 4 duels van Vitesse 1 eindigde er slechts één met meer dan een doelpunt verschil en afgelopen zaterdag zou niet anders worden. Op het programma stond DES, een lastige ploeg, die ook onder andere van KCR wist te winnen. De door Cazdak Dakbedekkingen gesponsorde ploeg was dus gewaarschuwd en stond op scherp.

 

De Delftenaren stonden dat echter ook en schoten uit de startblokken. Gesteund door een hoog percentage wist de ploeg al snel een gat van 4 goals te maken. Een snelle time-out van Niels Molendijk en Nathan van Helden moest de scherpte herstellen en Vitesse kwam ook in de buurt, maar het was telkens DES dat het gaatje wist te maken. 

 

Zo ook na rust. Vitesse leek het gat te kunnen dichten, maar DES schoot met scherp en sloeg weer een gat van 5 doelpunten (18-13). Zoals niet voor het eerst deze weken liet Vitesse zich niet gek maken en voor de tweede keer herstelde de ploeg zich tot 18-18. De bank en tribune konden opschuiven naar het puntje van de stoel, want de punten zouden verdeeld worden in de slotfase. Het werd stuivertje wisselen en na 37 minuten was daar de eerste voorsprong. Lang kon er niet van genoten worden, maar met 23-23 was daar dan het kantelpunt. Vitesse nam het initiatief over en wist het definitieve gaatje naar 24-26 te slaan. Hiermee is ons vlaggenschip nog steeds trotse koploper in de eerste klasse.

 

Vitesse 2 trok helaas wel aan het kortste eind. Na een goede eerste helft met een toch enigszins verrassende 11-15 ruststand, wist KCC 4 na enkele omzettingen het initiatief over te nemen. Er slopen foutjes in en ondanks dat de ploeg van Mandy Wigant de rug rechtte, kwam het niet verder dan 25-24. De ploeg staat hiermee 5e in de reserve Overgangsklasse en kan met een overwinning op TOP (S) zaterdag definitief afscheid nemen van de onderste regionen. 

 

Voor het eerste staat volgende week DVS’69 uit om 18:45 op het programma, waar de vorige keer eenvoudig met 35-19 van gewonnen werd. Laten we voor de trouwe supportersschare hopen dat er weer eens rustig achterover geleund kan worden.