Terug

BLAMAGE VITESSE COMPLEET 

De ene zaterdag is de andere niet.

Waar Vitesse vorige week fris rondbalde, aan klantenbinding deed en de spelvreugde met bakken van het veld geschept werd, was deze zaterdag overduidelijk de keerzijde van de medaille aan de beurt. En die keerzijde bracht bitter weinig goeds voor de Barendrechters.

Sterker nog, Vitesse was onherkenbaar en bezorgde zichzelf en de trouwe supporters een hele vervelende zaterdagavond. 

Vitesse 2 had nog wel het goede voorbeeld gegeven door runner-up Korbis 2 met 16-20 klop te geven en zo nog nadrukkelijker aan de deur te kloppen voor het kampioenschap. Domper was wel dat Fleur Vink ver in de tweede helft ternauwernood een schandalige aanslag van een Korbis heer overleefde, minutenlang op het veld behandeld werd en ook na afloop nog lang nodig had om enigszins te herstellen.

De toon was direct gezet, want sportief en leuk werd het deze avond nooit meer.

Het laag geklasseerde Korbis 1 had op De Bongerd nog ruim met 22-15 klop gekregen, maar speelde nu met het mes op de tanden. De ploeg uit Waddinxveen bewees dat je met lelijk korfbal best ver kunt komen. De gedrevenheid spatte ervan af, waarbij de thuisploeg geregeld de grenzen opzocht en er wel vaak overheen ging. Maar het werkte, want Vitesse kwam geen moment in haar spel en raakte geïrriteerd door het onbehouwen judo en worstelwerk dat vermomd als Waddinxveens korfbal door moest gaan.

 

De Barendrechters waren, zoals al eerder aangegeven, totaal onherkenbaar. Het begon rommelig en werd van kwaad tot erger. Ontelbare plaatsfouten, onbegrip en irritatie onderling leidden tot wanhopige pogingen nog wat structuur aan te brengen in de volkomen stuurloze aanval. Niemand in het veld tikte een acceptabel niveau aan en dan is het lastig sturen vanaf de kant. Ook twee zelden vertoonde wissels nog voor er 25 minuten gespeeld waren, brachten niet de ommekeer. 

De fatsoenlijke aanvallen waren op 1 hand te tellen. Bij rust was het 8-6 voor Korbis en de kille cijfers vertellen het verhaal. Misverstanden bleven ook in het tweede bedrijf schering en inslag en ondanks dat het even spannend leek (11-10 achter met nog 12 minuten), was het niets meer en minder dan wishful thinking. Vitesse verloor volkomen terecht met 13-11 van een op papier veel slechtere ploeg die met lelijk en grof spel wel de volle buit binnenhaalde. Titelconcurrent Maassluis is nu uit zicht verdwenen en Vitesse likt (letterlijk en figuurlijk) de wonden. 

Zaterdag komt ODO op bezoek en mag Vitesse om 20.05 beginnen aan de laatste 5 zaalwedstrijden die helaas nergens meer om gaan. Uithuilen en opnieuw beginnen, het is niet anders.