Terug

KV Vitesse is er nog niet in geslaagd zich definitief te verzekeren van lijfsbehoud. De Barendrechters speelden een goede wedstrijd tegen Achilles, maar moesten in de slotfase alsnog hun meerdere erkennen in de Haagse tegenstander: 20-22.

Misschien speelde Vitesse wel de beste thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg van coaches Niels Molendijk en Ronald Berrevoets had grip op de gevaarlijke spelers bij Achilles en was zelf in aanvallend opzicht bij vlagen onhoudbaar voor de Haagse opponent. Vooral de dames van Vitesse dreven Achilles in fases tot wanhoop. Het leverde uiteindelijk echter niets op: Achilles trok uiteindelijk de zege over de streep.

En dat terwijl Vitesse nog met een 12-10 voorsprong de kleedkamer opzocht en ook na rust lange tijd op voorsprong stond. Een doelpuntendroogte aan Vitesse-zijde en een opleving van Achilles zorgden er echter voor dat de wedstrijd in de slotfase kantelde. De Hagenaars brachten de marge op twee treffers, wat de nekslag voor Vitesse betekende.

De door Cadzak Dakbedekkingen gesponsorde ploeg staat daardoor nu vijfde in de overgangsklasse, met tien punten. Nummer zeven Rohda heeft met nog drie speelronden te gaan vijf punten verzameld, evenveel als de opgeleefde hekkensluiter KVZ ’23. Beide ploegen treffen elkaar nog. Ook nummer zes Pernix (6 punten) zal nog alle zeilen moeten bijzetten om Vitesse te achterhalen. Een rekensom leert dat Vitesse alleen nog degradeert als Rohda óf KVZ alle resterende duels wint en Pernix in twee van de drie duels een zege boekt.

Bij Vitesse 2 duurt het sprookje voort. De ploeg van coaches Rien Graafland en Bart van der Waal versloeg het sterke Achilles 2 na een spektakelstuk met 24-21 en blijft de trotse koploper van de overgangsklasse. De Barendrechtse formatie lijkt nummer 3 Achilles de genadeklap te hebben uitgedeeld in strijd om de titel.

Vitesse lijkt nu met Die Haghe te moeten uitvechten wie er met het felbegeerde promotieticket naar de hoofdklasse vandoor gaat. Vitesse heeft twee punten voorsprong op Die Haghe, dat in de eerstvolgende speelronde (op 2 maart) op bezoek gaat bij Achilles. Vitesse heeft het volledig in eigen hand: zeges op KVA en Excelsior 2 én minstens een gelijkspel tegen Die Haghe 2 leveren het kampioenschap op.

Voor meer foto’s van Vitesse 1 – Achilles 1: Klik hier.
Voor foto’s van Vitesse 2 – Achilles 2: Klik hier.