Terug

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker
1 op de 3 Nederlanders krijgt de diagnose Kanker.

Eind 2014 was ik ineens die ene. Hoe één klein woordje je wereld volledige overhoop haalt.

Na twee jaar puin ruimen stond ik weer en dan……. Langzaam, stapje voor stapje, komt je leven weer op gang. Maar continu wordt je geconfronteerd met kanker. De eerste tijd om de 3 maanden, daarna door het versoepelen van de controles elk half jaar. Nu sinds 1 jaar zijn de controles om de 9 maanden. De periodes dat je niet aan kanker denkt worden langer, maar elke afspraak is toch weer spannend. Op dit moment gaat het goed met mij, heel goed zelfs. Maar gek genoeg word ik, ondanks de langere tussenpozen, niet geheel gerustgesteld. De zorgen blijven.

 

En naast m’n eigen zorgen, hoor ik om me heen diverse verhalen van en over familie en vrienden.

Ik heb aan den lijve ondervonden dat de medische wetenschap niet stilstaat. Door de vele onderzoeken blijven de opsporings- en behandelmethodes zich ontwikkelen. Maar hiervoor blijft nog steeds heel veel geld nodig.

In 2017 heb ik meegedaan aan Alpe d’huez en ik collecteer nu een aantal jaar voor het KWF.

Dit jaar vond ik het weer tijd voor een sponsoractie. Maar als je een sponsoractie start moet daar natuurlijk wel een prestatie tegenover staan.

Dit keer is de locatie wat dichter bij huis. Op 17 september ga ik (samen met m’n man Pascal) de Harbour Tour fietsen, een toertocht door de havens van Rotterdam. Ik houd wel van een flinke uitdaging. De keuze voor de afstand was dan ook niet moeilijk, we gaan voor het uiterste: 140km

Ik hoop dat u mij wilt helpen en een mooi bedrag doneert.

Dat kan via mijn actiepagina: https://acties.kwf.nl/fundraisers/hesterkersseboom/harbour-tour-2023

Of gebruik de QR code.

Want of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven.

Voor al die mensen zet ik me in en maakt KWF het verschil.

Hester Kersseboom.