Terug

FRIEZEN IJSKOUD DE BESTE

 

Vitesse C1 weet sinds vandaag ook waar Britsum ligt, of in ieder geval dat ze daar een aardig potje kunnen korfballen. Zoals gemeld, was CSL nog zonder puntverlies en speelden de Friezen zich frivool door de poulefase heen. Het begon al met een listig omdraaiballetje na 10 seconden en ook de 0-2 volgde in no-time. Vitesse C1 werd in de opening simpelweg overklast en wist na 5 minuten al dat de finale een brug te ver was. Gek genoeg kwam er nu wel meer evenwicht en speelde Vitesse goed mee. Het was jammer dat dit niveau niet werd vastgehouden. En het moet gezegd, Vitesse C1 had ook enorme pech in de afronding.

 

Daar had CSL overduidelijk geen boodschap aan. Niet allen het schot was goed verzorgd, maar ook de Friese doorlopers vlogen Vitesse om de oren. Het gevaar van een enorme zeperd hing in de lucht, maar werd in de slotfase uiteindelijk nog afgewend.  Via 2-7 en 3-9 kwam Vitesse zowaar terug tot 6-11, maar het was too little, too late. Bij 7-11 staken de Friezen terecht de handen in de lucht. Zij en niemand anders waren de sterkste in deze poule.

Vitesse bleef uiteindelijk wel op plek 2 steken, zodat om 14.20 uur de strijd om het brons plaatsvindt.

Bij het ter perse gaan van dit artikel was de tegenstander nog niet bekend. Maar Vitesse C1 zal zich nog een keer willen oprichten en het publiek bedanken voor de geweldige steun en sfeer!