Terug

Zes maanden nadat Maassluis in eigen huis werd overklast en opgerold, mocht Vitesse weer de wei in voor een competitiewedstrijd. Het veldseizoen is begonnen en de Barendrechters lieten gelijk zien wat de ambities zijn. Het taaie DES uit Delft was vorig jaar duidelijk de betere. Maar mocht het al enige illusie hebben gehad om punten te pakken, werd die hoop vanaf het begin door Vitesse vakkundig om zeep geholpen. Met een meer dan verdiende 20-11 overwinning begon Vitesse zeer sterk en indrukwekkend aan een nieuw seizoen.

Binnen 2 minuten had Stefan van Helden al evenzovele vinkjes achter zijn naam staan. De puntspeler stond op scherp en zorgde voor een lekker begin van september. Het was druk op De Bongerd en de toeschouwers kregen een mooie middag voorgeschoteld.
DES bleef voor de pauze nog wel aan het elastiek hangen, maar een echte bedreiging werd de ploeg uit Delft nooit. Vitesse scoorde over veel schijven, wat geen toeval was.
Dit seizoen staat er een nieuwe technische staf aan het roer, waarbij Peter Spek de hoofdcoach is. Met een achtergrond bij PKC weet hij wat winnen is en vooral hoe het proces daarnaartoe gestalte moet krijgen. De Vitesse selectie traint hard en intensief, staat op scherp en oogt fris en fruitig. De ploeg gunt elkaar wat en is niet afhankelijk van 1 of 2 aanvallers. Als dan ook nog de spelvreugde links en rechts van het kunstgras geschept kan worden en uiteindelijk alle spelers weten te scoren, is het beeld duidelijk: Vitesse wil nu eindelijk weer echt stappen maken en de tweede klasse achter zich laten.

Het Delftse DES was daarvoor een goede graadmeter, maar kreeg zoals gezegd geen schijn van kans.
Na een prachtige combinatie met Robin van der Pol scoorde Anne Luijendijk vlak voor rust. Het vizier stond nu op scherp na een aantal eerdere missers en het jonge Barendrechtse talent zou zich later met 5 treffers tot topscorer van de middag kronen. De dames hadden so wie so een groter aandeel in de score dan de heren en dat is wel eens anders geweest bij Vitesse.

Kortom, het werd een heerlijke middag met verzorgd spel, leuk om te zien en prettig richting de nabije toekomst. Bij 20-11 was het gedaan en kon Vitesse het talrijke publiek bedanken.

Na afloop werden de contracten met de nieuwe trainers feestelijk getekend en mocht Vitesse alweer vooruitkijken naar a.s. zaterdag als men naar de hofstad afreist. Om 15.30 is het Haagse Dunas de volgende opponent, dat met 0 punten aan het duel begint. Of Vitesse de prima vorm kan vasthouden, zal dan blijken.