Terug

Het seizoen 2022- 2023 zit er eindelijk op!

 

En wat een sportjaar @KVVitesse hebben we met elkaar mee mogen maken, het was geweldig en indrukwekkend wat iedereen heeft laten zien!

 

Iedereen hoort u mij zeggen, jazeker iedereen! Onze geweldige vrijwilligers en commissies hebben een heel jaar lang alles uit de kast gehaald om dit jaar met veel hoogtepunten zo goed mogelijk te laten verlopen. We mogen als club/ leden/ ouders van leden/ bezoekers en sponsoren blij zijn met en trots zijn op deze geweldenaren. Zonder onze vrijwilligers geen club en dus geen plezier en portieken uitlaat. Een groot applaus en dikke 👍 voor jullie allemaal! Hieronder een kleine greep uit de dit jaar gepasseerde activiteiten georganiseerd door deze top vrijwilligers:

 

Geweldige activiteiten voor jong en oud, de introductie van de Vitesse podcast, de Bewuste kantine, het schoolkorfbal toernooi, Vitesse 1 zaalkampioen met bijbehorend groot feest, top scheidsrechters van Vitesse in het land, de terugkeer van de Boomavond, de Vitesse Pubquiz, een groot Vitesse/BMS team op Alp HuZes, opvang ouderen uit Borgstede om te kunnen koersballen en ga zo maar door. We waren enorm vaak te zien en te horen in en op de lokale media. Kortom we doen er toe in Barendrecht.

 

Onder onze vrijwilligers zijn veel trainers, en laat ik het nog maar eens benoemen onder deze trainers veel senioren en jeugdselectie spelers. Dat is ook Vitesse en dat is ook zeker korfbal, hier geen selectiespelers die louter wedstrijden spelen voor zichzelf maar leden met een groot clubhart die meedoen in het ontwikkelen van onze jonge leden tot volwassen korfballers. Uiteraard ook veel trainers die niet in selectieteam spelen, en ook voor hun een groot applaus want jullie verdienen het!

 

Van al deze toppers vertrekt er 1, en die ene trainer/ coach wil ik er even uitlichten. Uiteraard gaat dit om Mandy Wigant, Mandy gaat ons verlaten en dat begrijpen en respecteren wij. Wat Mandy achterlaat is een enorm mooie herinnering aan een aantal geweldige jaren waarin zei trainer coach van Vitesse 2 was. Mandy heeft een hecht en sterk spelend Vitesse 2 gevormd en heeft het gepresteerd met Vitesse 2 de reserve hoofdklasse te halen, geweldig! Naast een uitstekende trainer coach is Mandy ook een mooi mens, enthousiast en gedreven en daarbij goed in staat een ploeg te motiveren en beter te maken. Prima eigenschappen om de volgende stap te zetten, hoofdtrainer bij CKV NIO te Rotterdam. Veel succes daar Mandy en je weet, Barendrecht ligt op de route naar huis. Voor jou is altijd plek bij ons en we wensen je veel succes!

 

Nog een andere topper die ik er wil uitlichten is onze scheidsrechter Bert Gelissen, na 46 jaar als korfballer en scheidsrechter vind Bert het goed om te stoppen. Bert was als scheidsrechter uiteraard altijd vaak onderweg en daarom niet veel zichtbaar, maar toch heeft hij best veel wedstrijden voor ons ook op de Bongerd gefloten. Bert je bent een graag geziene gast in D’n Otter en je blijft ten allen tijde welkom op jouw club. Bedankt voor de vele jaren inzet en we zien je graag nog 1 keer in actie!

 

Ieder team van Vitesse heeft dit jaar een hoop inzet getoond, en is hard getraind en mede daardoor zijn veel jonge spelers gegroeid in hun spel, zijn er veel nieuwe vriendschappen ontstaan en groeien kinderen op in een veilige sociale omgeving. Dit kenmerkt onze sport en onze club! Veel teams hebben dit jaar kampioenschappen mogen behalen, van de F4 tot en met Vitesse 1. Gefeliciteerd aan alle kampioenen en hun trainers en coaches.

 

Al onze senioren teams hebben dit jaar geweldig gepresteerd, chapeau voor jullie allemaal. Ook onze G-teams hebben een heerlijk jaar gehad, met veel plezier heb ik regelmatig naar jullie en de trainers gekeken en genoten van het enthousiasme. Een geweldig mooie en grote groep die zeker nog wat enthousiaste begeleiders en trainers kan gebruiken, wie wil dit nu niet?

 

Uiteraard stoppen er altijd mensen aan het einde van een seizoen, zo gaan er een aantal spelers op reis of aan de studie. We wensen jullie enorm veel succes en plezier en zien jullie graag nog eens terug op de club, bedankt voor jullie inzet en passie voor onze club!

 

Er stoppen dit jaar ook 3 leden in opvallende posities in de club, de voorzitters van de AC en de CTZ Angelique en Mario en onze penningmeester Erik. Uiteraard zullen we in de ALV op gepaste wijze afscheid van deze clubtoppers nemen, maar niet zonder ze vanaf deze plek alvast enorm te bedanken. Dit zijn stevige rollen in de club als vrijwilliger en alledrie hebben ze dit met veel inzet, passie, deskundigheid en geweldig resultaat gedaan. Dank toppers en we nodigen jullie hierbij vast uit voor de komende ALV.

 

Als bestuur hebben net als alle vrijwilligers ook dit jaar hard gewerkt aan de doelstellingen van de club en uiteraard de dagelijkse gang van zaken. Veel gesprekken voeren wij met leden en commissies, om de drie/ vier weken vergaderen wij en zijn er vele contacten met onder andere ambtenaren/ wethouders/ andere bestuurders van het KNKV en uit Barendrechtse sportclubs. We denken na over de toekomst van onze club en beoordelen regelmatig met onze commissie voorzitters de voortgang van ons 5 jaren plan.

 

Een enorm mooi succes dit jaar in de geweldige start van onze vrij nieuwe en erg jonge commissie werving, naast vele acties en het weer teruggekeerde schoolkorfbal toernooi levert dit direct veel nieuwe leden in de jonge categorieën op. Daarbij is de wedstrijd van de week voor mij een terugkerend hoogtepunt, het is geweldig de jonge ploegen te bezoeken, een kletspraatje te houden en die jonge kinderen (en hun ouders) beter te leren kennen. Ook dit is een kenmerkend onderdeel van onze mooie club!

 

Als laatste wil ik stilstaan bij onze sponsoren, geweldige en loyale sponsoren die met ons meedoen en meedenken. Zonder deze sponsoren kan onze club niet en met hun is het veel leuker, bedankt allemaal en tot in het volgende seizoen.

 

Onze dank is groot als bestuur voor een prachtig jaar @KVVitesse, laten we met elkaar er ook in het seizoen 2023-2024 weer tegenaan gaan maar nu eerst allemaal genieten van een welverdiende vakantie.

 

Namens het bestuur,

Willem Booij

Voorzitter