Terug

Minimale verschillen voldoende voor  eerste “verdubbelaar” Vitesse selectie

 

Afgelopen zaterdag reisde de selectie van Vitesse, samen met de nodige supporters, af naar Eindhoven. Hier wachtte, in minder grote getallen, de aanhang van de selectie van Rust Roest. Vooraf werd er genoeg gesproken over de instelling en aandachtspunten, en Vitesse leek klaar om 4 punten mee te nemen uit Brabant. Slechts één doelpuntje voor in de rust van het tweede toonde dat het nog niet zo liep als gepland. Aan de ene kant was er weinig verdedigende grip en aan de andere kant lieten de goals lang op zich wachten. Vitesse herpakte zich in fases en wist na enkele omzettingen diverse keren een gaatje van 2 tot 3 goals te maken. Goed was het echter nog zeker niet en na een spannende slotfase wist het tweede een 15-16 voorsprong te behouden en zo de 2 punten binnen te slepen. Niet met het gewenste spel, maar de ploeg van Mandy Wigant mag zich hierna wel koploper noemen in de reserve eerste klasse.

 

Een gewaarschuwd eerste mocht daarna aan de bak. De boodschap leek binnen gekomen, want met enorm veel pressie en goede aanvallen wist het door Cazdak dakbedekkingen gesponsorde team op een 0-5 voorsprong te komen en een vroege time-out van Rust Roest af te dwingen. Behalve een paar wolken leek er toen nog geen vuiltje aan de lucht en het goede resultaat tegen Albatros vorige week leek doorgezet te worden.

 

Rust Roest rechtte echter de rug en nam het geduld om langere aanvallen weg te zetten en de aanvallen van Vitesse te verkorten. Stap voor stap maakte de Eindhovenaren de achterstand goed en kwamen zelfs op een 11-8 voorsprong. Reden voor Nathan van Helden en Niels Molendijk om dit keer de ploeg op scherp te zetten en ook van spel te veranderen. Langzamerhand, door het vertragende spel van Rust Roest, wist Vitesse knap terug te komen tot 11-11.

 

Na het stuivertje wisselen, telkens in het voordeel van Rust Roest, wist de ploeg op 14-14 te komen. Voor de tweede en laatste keer in het duel wist Vitesse op voorsprong te komen. Rust Roest wist nog een paar schoten te lossen, waardoor het nog even spannend bleef, maar 14-15 was voldoende voor 2 punten. Vitesse 1 neemt hierdoor de 2e plek in de competitie (2 punten achter Vriendenschaar) in beslag. Een (onnodig?) moeizame middag voor Vitesse in Eindhoven, maar voor het eerst de volle buit op een zaterdag voor de selectie van Vitesse.

 

Beiden ploegen zullen van de week weer kritisch moeten evalueren en door moeten in de voorbereiding naar de volgende thuiszaterdag van het seizoen. Om 15:20 en 16:50 zal Vitesse 2 & 1 aantreden tegen Tjoba op de Bongerd voor een volgende stap omhoog.