Terug

Met ingang van komend seizoen zal de selectie van Vitesse onder leiding staan van Niels Molendijk, Nathan van Helden en Mandy Wigant. Met Niels halen we de opvolger van Peter Spek in huis.

Namens de CTZ hebben Mario Booij en Chris Tempelman de gesprekken met Niels gevoerd. Niels is een goede bekende bij Vitesse. Hij speelde er en trainde en coachte jeugdploegen. Als coach heeft Niels zich de laatste jaren ontwikkeld en is hij nu klaar voor de volgende stap. Na een periode bij KCC A1 begon Niels dit seizoen als assistent-coach bij Oranje Wit 1. Sinds afgelopen dinsdag is hij interim-trainer bij de Dordtenaren omdat de hoofdcoach daar stopte. Met die ploeg speelt hij de komende twee zaterdagen om promotie naar de overgangsklasse en moet hij op het veld Oranje Wit in die klasse zien te houden.

Niels Molendijk (28) kijkt uit naar zijn terugkeer als trainer bij Vitesse. ‘Ik heb altijd gezegd dat ik dit ooit een keer wilde doen. Dit is het moment dat de puzzelstukjes in elkaar vallen. We hebben goede gesprekken gevoerd en ik heb er enorm veel zin in. Ik ken bijna alle spelers goed en heb met een gedeelte in het verleden al mogen werken. Ik denk dat dat ons sterker zal maken en een voordeel kan zijn in de manier waarop we met elkaar als trainer en spelers om zullen gaan. Deze groep heeft zich de afgelopen twee jaar onder Peter goed ontwikkeld en ik heb er alle vertrouwen in dat we met elkaar de volgende stappen gaan zetten.’

De CTZ van Vitesse is trots en blij dat er met Niels een trainer/coach is aangesteld die het Vitesse-dna bezit. ‘Dat is geen must, maar wel extra leuk. Belangrijkste is dat wij op korfbaltechnisch en -tactisch vlak overtuigd zijn van de kwaliteiten van Niels. Gezien de promoties van 1 en 2 vonden wij schotklokervaring als trainer een absolute noodzaak. Wij zijn van mening dat hij de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek is. Ook in de combinatie met Nathan, die een grotere rol zal krijgen, en Mandy hebben wij alle vertrouwen.’

Uiteraard zijn wij Peter Spek dankbaar voor de tijd en energie die hij in de ontwikkeling van de selectie heeft gestoken. Onder moeilijke omstandigheden vanwege corona is hij er in geslaagd om een mooi collectief te smeden dat middels puike prestaties indruk maakt. Peter koos voor een vervolg van zijn trainersloopbaan bij PKC A1. Een keuze die wij betreurden, maar uiteraard respecteren.

Vitesse 1 dwong in de zaal promotie naar de eerste klasse af, Vitesse 2 maakte het succes compleet door onder leiding van Mandy promotie naar de reserve overgangsklasse te bewerkstelligen. Beide ploegen hopen met het winnen van de play-offs de kers op de taart te zetten. Ook op het veld hebben Vitesse 1 en 2 nog voldoende om voor te spelen. De periode onder Peter op gepaste wijze afsluiten is het doel. Vanaf volgend seizoen is het aan Niels, Nathan en Mandy.