Terug

Niels Molendijk stopt na twee seizoenen bij Vitesse

De wegen van Vitesse en Niels Molendijk gaan scheiden. De trainer heeft besloten om na dit seizoen te stoppen. Molendijk gaat drie maanden reizen en kan dus geen toezegging doen aangaande een trainersfunctie. We respecteren de beslissing van Niels uiteraard, maar vinden het ook jammer dat we de samenwerking niet voort kunnen zetten.

Onder Molendijk – die vorig seizoen een duo vormde met Nathan van Helden en dit seizoen in Ronald Berrevoets zijn compagnon had – maakte de selectie van Vitesse de afgelopen seizoenen fraaie stappen. De promotie naar de overgangsklasse (in de zaal en op het veld) van Vitesse 1 en de promotie van Vitesse 2 naar de hoofdklasse waren daar het bewijs van. Dit seizoen volgde een veldpromotie naar de hoofdklasse en zal Vitesse 1 zich in de zaal moeten zien te handhaven in een zware overgangsklassepoule. Vitesse 2, onder leiding van Rien Graafland en Bart van der Waal, deelt de koppositie in de reserve overgangsklasse en komt na de zaal opnieuw uit in de reserve hoofdklasse.

Wij zijn Niels dankbaar voor de tijd, kennis en energie die hij met de selectie (en met vele anderen) gedeeld heeft en gaan zorgvuldig op zoek naar een opvolger. De komende tijd richt de CTZ zich op de nieuwe invulling van de technische staf. Zowel met de huidige stafleden als met beoogde aanwinsten zal gesproken worden. Zodra daar nieuws over te melden is delen we dat uiteraard.