Terug

Overlijden Johan van der Pol

Het doet het bestuur van Vitesse verdriet om jullie mede te delen dat ons oud-lid en oud-voorzitter, dhr Johan van der Pol is overleden op de leeftijd van 89 jaar.

Johan vd Pol was een Vitesse man in hart en nieren. Hij heeft nog de tijd meegemaakt dat de koeien van het veld verjaagd moesten worden voordat er een korfbal wedstrijd gespeeld kon worden. De stal deed voor en na de wedstrijd dienst als kleedlokaal. Daarna heeft Johan de verhuizing naar Ziedewij en Bongerd van dichtbij meegemaakt. Behalve speler was hij ook club vrijwilliger en menig klusje is door hem en zijn maatjes uitgevoerd en dat deed hij nog steeds tot in zijn laatste jaar. Een prestatie van formaat.
Johan was enige tijd voorzitter van Vitesse in de periode dat Vitesse 25 jaar bestond en dan spreken we over de na-oorlogse jaren, eind jaren 50. Een tijd van opbouw. Johan vd Pol heeft veel bijgedragen aan die opbouw en in het bijzonder de opbouw van Vitesse. Samen met maatje Sjaak den Otter heeft hij vooral veel werk verricht op elektrotechnisch gebied want dat was toch wel zijn specialisme.
Onlangs hebben we Johan extra eer toegekend door het hoofdveld naar hem te vernoemen. Daar was hij zeer verguld mee maar ook vond hij het teveel eer want al dat werk voor Vitesse, dat doe je toch gewoon ? Het bestuur van Vitesse vond het vernoemen een mooie manier om onze grote dank te laten blijken.

Een bijzonder trouw Vitesse lid is van ons heen gegaan. Rust zacht Johan van der Pol

Bestuur KV Vitesse
VZ Leo Visser