Terug

PUNTENDELING IN KNOTSGEKKE WEDSTRIJD

 

In een goedgevulde Bongerdhal brak de strijd om de koppositie los tussen de nummers 1 en 2 uit de poule. Vitesse stond bij aanvang 1 punt voor op VEO. De gasten uit Voorburg pakten uit en namen een bus vol supporters mee. Het zou een wedstrijd worden met een schaarste aan doelpunten waarbij de spanning een hoop vergoedde.

 

Vitesse begon moeizaam aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak speelde moeizame aanvallen zonder rendement. Dit zorgde voor een 0-2 voorsprong voor de gasten, direct gecounterd door Sven Golz met 2 doelpunten. In het verloop van de eerste helft nam VEO het initiatief, dit resulteerde in een 6-9 ruststand.

 

De 2e helft begon direct met een goal van de gasten, 6-10. Een groot gat voor een wedstrijd waarbij de doelpunten moeilijk vielen. Echter heeft de door Cazdak Dakbedekkingen gesponsorde ploeg al vaker laten zien terug te kunnen komen uit benarde posities. Punt voor punt vocht Vitesse zich terug in de wedstrijd, maar door een aantal belangrijke goals van VEO werd er 10 minuten voor tijd tegen een achterstand van 9-12 aangekeken.

 

Vitesse kwam op 10-12 waarna verdedigend de deur werd dichtgezet en VEO niet meer zou scoren. Uiteindelijk was het Femke Visser die Vitesse naar 12-12 schoot, niet de eerste keer dit seizoen dat zij in een spannende slotfase goals maakt. Beide ploegen kregen nog kansen op de overwinning maar er zou niet meer gescoord worden. De wedstrijd eindigde in 12-12.

 

Vitesse 1 behoudt zo de koppositie in de poule en mag volgende week op bezoek bij outsider DES in Delft. Wederom een belangrijke wedstrijd in de titelstrijd. De vorige ontmoeting tegen DES eindigde in een gecontroleerde 24-18 overwinning voor Vitesse.

 

Foto’s: Vitesse 2 – VEO 2 (MBR Fotografie)

Foto’s: Vitesse 1 – VEO 1 (MBR Fotografie)

Foto’s Vitesse 1 – VEO 1 (Spark Fotografie)