Terug

Het was afgelopen woensdagavond een drukte van belang in de kantine van Vitesse.

“Tout” bestuurlijk sportief Barendrecht, de wethouder van sport, raadsleden en ook de kinderburgemeester waren naar De Bongerd getogen voor het 2-jaarlijkse Sportcafé.

Vitesse was voor deze elfde editie gastvrouw/gastheer en deed dat zeer bekwaam.

 Bekwaam is ook een term die als pindakaas vastkleeft aan Jos Vis, de bevlogen, kundige en humoristische presentator van de avond. Leo Visser mocht, in zijn rol als voorzitter van Vitesse, op een aantal actuele en soms lastige vraagstukken zijn licht werpen. Daarna brak de kinderburgemeester een lans voor rookvrije accommodaties in Barendrecht. Vitesse loopt daarin voorop en kreeg een mooie plaquette overhandigd, zodat het voor een ieder duidelijk is dat er bij Vitesse zowel binnen als buiten niet gerookt mag worden.

 De hoofdgast van de avond was Robin van Galen, coach van de waterpolo-vrouwen die op de Spelen van Beijing in 2008 geschiedenis schreven en sensationeel goud wonnen. Robin nam zijn publiek mee in de beleving van die tijd en gaf een aantal aansprekende voorbeelden hoe hij zijn meiden op de gouden koers kreeg en hield.

 Het werd een avond om zeer tevreden op terug te kijken en waarin Vitesse en passant ook nog de eerste inschrijving deed voor het Sportgala dat op 6 maart 2020 gehouden wordt: Vitesse C1 staat alvast genoteerd en sleept hopelijk een nominatie in de wacht!