Terug

SLECHTE GENERALE VOOR VITESSE

 

Vanaf a.s. zaterdag begint de zaalcompetitie en het zal gaan stormen in de sporthallen waar Vitesse deze winter haar wedstrijden speelt. Een overgangsklasse waarbij Vitesse de blik naar het noorden heeft: Alle tegenstanders bevinden zich tussen Delft en Zaandam; een unicum voor de Barendrechters. Vitesse 1 en 2 zijn aan elkaar gekoppeld in de zaal en treffen het niet; voor beide wacht er een loodzware klasse, waarin allesbehalve makkelijke tegenstanders zitten.

 

Als voorbereiding op het echie speelde Vitesse 1 afgelopen zaterdag tegen Albatros. De ploeg uit Zwijndrecht speelt tegenwoordig een treetje lager dan Vitesse, wat in de eerste helft tot uiting kwam in een soepele voorsprong voor Vitesse. De ploeg die door Cazdak Dakbedekkingen wordt gesponsord, hoefde zich niet eens bovenmatig in te spannen en dat brak het team later nog lelijk op.

 

Albatros had geen zin in een slachtpartij en rechtte de rug. Fel op de bal, goede wissels en een nu wel zuiver schot brachten de Zwijndrechtenaren steeds dichter bij Vitesse en er zelfs overheen. De Barendrechters liepen wat flegmatiek over het veld en konden de agressie en felheid van de opponent niet beantwoorden. Albatros won dan ook dik verdiend. Tekenend was de vreugde uitbarsting die daarop volgde. Waar Albatros vroeger vaak een klasse beter was, speelt Vitesse sinds kort op een hoger niveau en was de winst voor Albatros dus een mooie opsteker voor de ploeg uit Zwijndrecht.

 

De conclusie aan Barendrechtse kant is simpel: de ploeg is nog niet klaar voor de zaalcompetitie die toch echt a.s. zaterdag losbarst. Een week heeft Vitesse nog om te sleutelen en de juiste formule te vinden. Zaterdag wacht in Leiden het plaatselijke Pernix, dat op de eigen site al aftelt naar de langverwachte  ouverture.