Terug

AFS TRANSPORT NIET MEER WEG TE DENKEN BIJ VITESSE

Winfred den Ouden van AFS Transport vertelt over zijn ingeslopen passie voor korfbal en stelt en passant zijn bedrijf AFS Transport voor.

 

Om eerlijk te zijn moest ik wel wennen aan het idee dat onze twee jongens jaren geleden interesse toonden in korfbal. Ik was eerder geneigd om voetbal of een andere sport naar voren te schuiven.

Onze oudste zoon Sander wilde eigenlijk ook wel op voetbal, maar bij de plaatselijke voetbalvereniging Smitshoek was een lange wachtlijst voor nieuwe leden. Mijn vrouw Annelies vroeg of hij geen interesse had in korfbal. Ook onze jongste zoon Fabian werd al snel lid van KV Vitesse en de jongens hadden het uitstekend naar hun zin en wij als ouders voelden ons ook al gelijk thuis.

Dan kom je al snel in gesprek met Leo van der Pol en werden de sponsor mogelijkheden bij de club besproken. Daar hoefden wij niet lang over na te denken en AFS Transport werd 8 jaar geleden shirt sponsor bij KV Vitesse.

Ondertussen zijn wij jaren verder en is de korfbal sport een soort way of life geworden.

Er wordt tegenwoordig bij ons thuis zelfs meer korfbal league gekeken dan eredivisie voetbal.

Het clubgevoel bij KV Vitesse is al die jaren onveranderd gebleven en met de komst van Peter Spek als hoofdtrainer hebben wij dit seizoen genoten van het dominante en dynamische spel van de selectie van Vitesse. Promotie kon eigenlijk niet mis gaan, totdat die vervelende corona roet in het eten gooide.

Het clubgevoel op zaterdag bij KV Vitesse heb ik doordeweeks bij AFS Transport.

Sinds 2009 ben ik daar actief en met zo’n 18 enthousiaste collega’s verzorgen wij een grote diversiteit aan expeditie werkzaamheden. Wij regelen het internationale transport van goederen voor wereldwijde klanten.

Vanuit ons kantoor in Rotterdam en op Schiphol verzorgen wij zowel luchtvracht als zeevracht transport aangevuld met wegtransport, railtransport, opslag, douane afhandeling en diverse andere aanverwante activiteiten.

Onze specialisatie is project expeditie waarbij je moet denken aan transport van modules tot wel 1000 ton gewicht.

Ook transporten van hele kleine orders gaan wij niet uit de weg en zo kan het gebeuren dat een AFS collega onverwacht wordt gevraagd of hij tijd heeft om ‘even’ naar Brazilië te gaan voor het afleveren (handcarry) van een paar urgente onderdelen. In plaats van een dagje op kantoor ben je dan ineens onderweg naar het vliegveld nadat je thuis wat spullen en je paspoort hebt opgehaald. Ook badkleding niet vergeten want na een lange vliegreis en afleveren van de spoed order is er niks beter dan even bijkomen op de Copacabana.

Het grootste gedeelte van de transporten die wij uitvoeren zijn producten en onderdelen voor diverse industriële toepassingen, maar ook bijzondere auto’s of andere in het oog springende goederen. En elk transport heeft wel z’n eigen verhaal met leuke feitjes. AFS heeft bijvoorbeeld het transport mogen uitvoeren van een echte gouden koets.

Het bouwen van de koets heeft bijna 2 jaar geduurd en een nog langere voorbereidingstijd; alles tot in de kleinste details met de hand gemaakt en beschilderd. Toen de koets af was, wilde de klant in China de koets zo snel mogelijk ontvangen en de transporttijd van 30 dagen per zeevracht vond hij te lang duren. Het dringende verzoek was om de koets te laten invliegen; klein detail, de koets paste in geen enkel vliegtuig! Uiteindelijk is de kroon boven op de koets gedemonteerd en apart in een grote kist verpakt. De belading in het vliegtuig werd zorgvuldig gedaan, het was millimeter werk!

Toen de koets uiteindelijk in het vliegtuig stond kwam de gezagvoerder zijn inspectie ronde doen, kort voor vertrek. Hij vond het niet fijn dat de koets bijna het plafond raakte. Hij verwachtte behoorlijke turbulentie onderweg van Amsterdam naar China en was bang voor beschadigingen aan de waardevolle koets. De hele vliegroute van de B747 freighter werd dus nog last minute aangepast om de vlucht onder rustige weercondities te laten verlopen. De koets is uiteindelijk onbeschadigd gearriveerd op plaats van bestemming en de klant heeft nog diverse andere koetsen per luchtvracht laten vervoeren.

Uiteraard vervoeren wij niet dagelijks gouden koetsen, maar voor alle transporten die wij organiseren geldt dat wij door persoonlijke betrokkenheid net dat stapje harder zetten. AFS Transport is als het ware de regisseur in de transportketen en op deze manier ontzorgen wij onze klanten.  In deze corona tijd is dat extra uitdagend omdat bijvoorbeeld beschikbare capaciteit bij airlines en rederijen een stuk minder is. Onze rol als expediteur is alleen maar toegenomen en wij kijken met vertrouwen uit naar de toekomst.

Werk jij bij een bedrijf dat weleens internationale transporten laat uitvoeren? Dan kan jij mij altijd vrijblijvend benaderen om te kijken welke toegevoegde waarde AFS Transport te bieden heeft.

Houd ook onze website www.afstransport.nl in de gaten want die is binnenkort geheel vernieuwd.