Terug

Vitesse 1 klaar voor kraker tegen KCR

 

Afgelopen zaterdag stonden de laatste twee potjes voor de jaarwisseling op het programma voor de selectie. Voor het tweede stond de koploper van de reserve Overgangsklasse, HKC 2, te wachten en het eerste had een ritje Zoetermeer richting Phoenix. HKC liet in Hardinxveld zien dat het de terechte koploper is. De ploeg was, met name in de afronding, scherper, getuige ook een 8-0 voorsprong tegen Vitesse 2. Weliswaar met het Hardinxveldse gaspedaal wat minder hard ingedrukt, wist Vitesse een iets betere tweede helft weg te zetten, maar voldoende was het niet. Een 22-12 nederlaag was het gevolg. Desondanks weet de ploeg van Mandy Wigant na de promotie van vorig seizoen drie ploegen onder zich te houden richting het nieuwe jaar, waar het direct weer een plekje kan terugpakken tegen KCR.

 

Het eerste stond een veel minder lastige avond te wachten. Het trouwe Vitesse publiek had zich hoog genesteld in de wat kille, grote hal, waar 2 punten meenemen en niet tegen blessures aanlopen het devies was. En dat viel niet mee, want behalve dat het buiten glad was, werd er ook in de sporthal flink gegleden. Vitesse was de eerste helft de bovenliggende ploeg. Phoenix zat op het elastiek en wist een gaatje van 6 telkens terug te brengen naar 4. Een 10-14 ruststand gaf de verhoudingen dan ook niet helemaal juist weer.

 

In de tweede helft sloeg de ploeg van Nathan van Helden en Niels Molendijk het definitieve gaatje. Behalve nog wat druk van binnen, kwam het verdedigend amper in de problemen en aanvallend ontstond er meer ruimte voor frivool en vooral effectief spel. Dit leidde ertoe dat het verzet van Phoenix definitief gebroken werd en waar nodig gewisseld kon worden. Met een overtuigende 19-29 overwinning liep Vitesse wederom geen schade op tegen een ploeg uit de onderste regionen.

 

Na afloop werd door de hoofdsponsor, Cazdak Dakbedekkingen, nogmaals benadrukt dat het uiteraard allemaal draait om 14 januari. Dan staan de derby’s tegen KCR 2 en 1 te wachten. Van oudsher hier en daar wat zeer en potjes die vragen om spel op het scherpst van de snede. Dus zorg dat je je plekje claimt en de selectie steunt om deze derby’s over de streep te trekken!