Terug

VITESSE 1 KOMT NET TEKORT TEGEN KOAG 1

 

Kort na alle euforie van de zaal, is het veldseizoen weer hervat. Zonnebrand moet worden gesmeerd, schutters moeten rekening houden met de wind en het publiek staat weer om het veld in plaats van op de tribunes. Voor de selectie stonden, onder deze omstandigheden, afgelopen zaterdag twee thuisduels tegen KOAG op het programma.

 

Vitesse 2 liet al doorschemeren dat een wat andere opvatting van korfbal van KOAG tot een lastige middag zou leiden, maar wist er desondanks een nipte 11-10 overwinning uit te slepen. Een echte veld uitslag, maar voldoende om de 3e plek in beslag te nemen ten koste van KOAG.

 

Een gewaarschuwd Vitesse 1 kon daarna beginnen aan het duel tegen KOAG 1. Tot dan was het gat 2 punten in het voordeel van KOAG, maar het door Cazdak gesponsorde team kon vertrouwen putten uit een knappe 16-20 overwinning eerder dit seizoen en was toe aan eersteklasse korfbal na de promotie in de zaal. Aanvallend hield de ploeg van Peter Spek en Nathan van Helden goed stand en kwam na hard werken tot goede doelpunten. Verdedigend daarentegen werd het af en toe op de doorbraak in verlegenheid gebracht, waardoor KOAG kon uitlopen tot 3 doelpunten verschil. Gelukkig rechtte Vitesse de rug en zette de aanvallen goed weg, Sebastiaan Berkman wist knap werk te verrichten onder de paal en vanuit de herhaling wist Stefan van Helden met hard werken van Esmeralda Meijboom en Fleur Vink raak te schieten. Het gat werd verkleind tot 1 punt, maar de rust duurde langer dan verwacht en wederom wist KOAG het gat naar 3 te brengen.

 

Ook na rust slaagde Vitesse erin rustig door te gaan met het wegzetten van goede aanvallen en kreeg het ook verdedigend meer grip. Aanvaller Luc Willemsteijn schoot met scherp 2 keer raak, Dominique Nab gooide olie op het vuur met enkele goede steals en de tot reboundchick omgetoverde Anne Luijendijk wist ook vanuit die positie nog te scoren. Er was zelfs een 3e time out van KOAG voor nodig van om te proberen Robin van der Pol te weerhouden van het maken van een stip, die niet faalde. Het onderlinge verschil wisselde tussen de 1 en 2 doelpunten, maar KOAG wist mee te scoren en het tempo goed uit de aanvallen van Vitesse te halen, ondanks enkele aanvallende omzettingen. Het werd nog 15-16, maar toen kwam vlak voor het einde de definitieve tik: 15-17. Vitesse bracht nog een keer het verschil terug naar 1, maar dit kwam te laat. Vitesse zal zich moeten herpakken en vanaf de 3e plek verder moeten knokken voor een mooi einde van het seizoen.

Te beginnen in Kinderdijk op 14 mei om 15:30.