Terug

Vitesse 1 laat dure punten liggen

Voor de korfballers van Vitesse zit de helft van de zaalcompetitie er bijna op. Met twee punten achterstand op koploper Maassluis moest er afgelopen zaterdag gewonnen worden van het verrassend hoog genoteerde Reeuwijk om in de race te blijven voor het begeerde kampioenschap. Reeuwijk is een directe concurrent met maar twee punten minder dan Vitesse.

Een goed gevulde sporthal de Bongerd zag hoe de door Cazdak Dakbedekkingen gesponsorde korfballers fris en fruitig van start gingen. De nauwelijks te verdedigen Stefan van Helden wist met enkele loepzuivere schoten al snel de korf te vinden en ook het jonge talent Femke Visser schoot in de beginfase met scherp. Met name haar vrije ballen waren een doeltreffend wapen. Regelmatig stond er dan ook een ruime marge van drie of vier doelpunten op het scorebord in het voordeel van Vitesse. Maar in het hedendaagse korfbal is dat geen garantie voor succes. Reeuwijk bleek een taaie tegenstander en met name de lange heren waren sterk in de rebound zodat de Vitesse korf veelvuldig onder vuur kon worden genomen. De Vitesse verdediging liet daarbij regelmatig een steekje vallen door te weinig druk te geven zodat er veel tijd en ruimte ontstond voor de Reeuwijkse aanvallers. Die wisten daar wel raad mee en ze bleven mede daardoor in het spoor van Vitesse.

Tot aan de rust wist Vitesse echter de voorsprong te behouden en net na rust was het verschil weer drie (13 -10) Wie hoopte dat Vitesse nu door kon drukken kwam van een koude kermis thuis. Het lukte Vitesse nauwelijks nog tot scoren te komen waarbij de vele kansen die er wel waren niet benut werden met o.a. een gemiste strafworp op een cruciaal moment. En ook in het korfbal geldt, net als in het voetbal, de aloude wet dat als je ze zelf niet maakt, de tegenstander dat vaak wel doet. En zo gebeurde. Met nog een kwartier te spelen kwam Reeuwijk voor het eerst op voorsprong 14-15.
Vitesse kwam nog wel langszij maar een tussensprintje van drie treffers van de gedreven bezoekers tot 15- 18 werd de nekslag.   Nog om en om scorend werd 18 -21 de uiteindelijke uitslag.
Een bittere nederlaag voor de Barendrechters die nu afhankelijk zijn van een misstap van de ongeslagen koploper Maassluis om de titelkansen nog in eigen hand te houden.

De reserves van Vitesse deden het een stuk beter tegen de reserves van Reeuwijk. Was het in de beginfase lastig om los te komen, het werd uiteindelijk een eenvoudig wedstrijd voor de trotse koploper. Het over alle spelers scorende Vitesse 2 nam door een ruime 24 – 10 overwinning de punten mee in de tas.