Terug

VITESSE 2 NA TITEL VOOR HET EERST IN DE GESCHIEDENIS NAAR HOOFDKLASSE

 

Een bittere pil moest Vitesse 2 vorige week slikken na de 10-9 nederlaag in Kinderdijk. De ploeg was beter, maar kreeg de bal niet door het mandje, een essentieel onderdeel van het spelletje. Hierdoor nam Vriendenschaar de koppositie over met één puntje voor op het tweede. Er zat niets meer op dan de wonden likken, goed afsluiten met de ploeg en hopen dat de resultaten op het andere veld in het voordeel van de Barendrechters zouden uitpakken.

 

Dit afsluiten mocht gebeuren tegen KCR 3 op de Bongerd. Dat de ploeg dit zelf moest gaan doen, bleek al vroeg, maar het begin was nog moeizaam. Wederom vielen de doelpunten lastig, maar Vitesse was beter en wist dit langzaam maar zeker uit te drukken in goals en beter spel. Voor rust was het gaatje al wel geslagen en was het een kwestie van doordrukken en spel verbeteren.

 

Maar toen de verrassing: Vriendenschaar was niet verder gekomen dan één punt in de derby tegen Merwede. Op basis van onderling resultaat zou Vitesse dus, wanneer het won van KCR, kampioen worden en promoveren naar de reserve Hoofdklasse. Een unieke prestatie voor de ploeg van Mandy Wigant.

 

Met een toch iets andere insteek werd het duel hervat. Echt goed korfbal werd er niet meer op de mat gelegd, maar het was voldoende. De eindstand zou bepaald worden op 16-11. Helaas werd er ook afscheid genomen van de (in de selectie) stoppende Marel Poel, Devi Jhinkoe-Rai, Eliza Adrichem en Jesse de Groot. Allen werden bedankt voor de bewezen diensten en de reeds meegemaakte promoties. Zo ook hoofdcoach Mandy Wigant. Na mooie jaren, handhaving in de overgangsklasse in de zaal en nu deze promotie mag ze met trots afscheid nemen en beginnen aan een nieuwe uitdaging. Voor Vitesse 2 een ongekend succes en een mooie uitdaging voor volgend seizoen.

Meer foto’s: Klik hier.