Terug

Vitesse 6 heeft zich zaterdag met overmacht tot kampioen van de vierde klasse gekroond. Het Barendrechtse vriendenteam knokte zich naar een 14-15 zege bij Erasmus 3 en is met nog drie speelronden te gaan niet meer te achterhalen door de concurrentie.

De cijfers van Vitesse 6 zijn indrukwekkend: na elf wedstrijden heeft de ploeg de maximale score van 22 punten. Bovendien waren de Barendrechters al 180 keer trefzeker. Tegen Erasmus werd het een spannende pot. Voor de eerste keer dit veldseizoen won Vitesse 6 met één doelpunt verschil. Dat bleek genoeg om de titel nu al binnen te halen.

Met nog drie speelronden te gaan bedraagt de voorsprong op voornaamste concurrent Nexus 2 liefst zes punten. Omdat het onderling resultaat in het voordeel is van Vitesse, kon het kampioenschap worden gevierd. Vitesse 6 ontving uit handen van voorzitter Willem Booij een handdoek ter felicitatie.

Vitesse 6, dat afgelopen seizoen ook al kampioen werd in de zaal, heeft de komende weken nog iets om voor te spelen. Het vriendenteam is de enige ploeg bij Vitesse die dit seizoen ongeslagen kampioen kan worden.