Terug

Donderdag 1 juni was een bijzondere dag op een mythische berg in Frankrijk.

Alpe d’HuZes is intussen een ongekend evenement geworden om geld op te halen voor onderzoek ter bestrijding van kanker. Ook Vitesse deed, in combinatie met BMS Forwarding, voor het eerst mee. Een gemêleerde groep van 23 deelnemers en zo’n 20 supporters/begeleiders verbleven bijna een week bovenop Alpe d’Huez en kwamen met indrukwekkende herinneringen thuis. Allemaal onder het motto: Opgeven is geen optie. Iedereen had haar of zijn eigen verhaal, dat mooi paste in de legpuzzel van de hele groep. Lopend, rennend en fietsend werd er afgezien op de berg; alles in het teken van kankeronderzoek. En het was zeker de moeite waard, want het Vitesse/BMS Forwarding team haalde €55.000 binnen, een bedrag om stil van te worden. We zijn onze (Vitesse en BMS) familie,  vrienden en sponsoren dan ook enorm dankbaar voor alle steun die het team vanuit Nederland heeft bereikt.

Gelukkig kon het thuisfront op allerlei manieren meegenieten met dit evenement. Het Vitesse Video Team voor een drie uur durende livestream bovenop de berg bij de finish (link hier). Aan de vooravond van de dag werd ook een bijzondere podcast (deze keer met beeld) opgenomen met alle deelnemers en begeleiders in het publiek (link hier). Op het YouTube kanaal van kv vitesse zijn deze beelden terug te kijken; indrukwekkende reportages en interviews met de mensen achter dit project. Inmiddels staat ook de laatste blogpost op de blogpagina van de Alpe d’HuZes pagina online. Op dit blog werd je dagelijks op de hoogte gehouden van alles wat het team op de berg meemaakte en vond je ook foto’s en filmpjes vanuit Alpe d’Huez.

De titel van het laatste blogbericht is 06-06-2024? Dan zal de Alpe d’HuZes 2024 gehouden worden. Hoe dit precies vormgegeven zal gaan worden is nog onzeker, maar de ambitie is er zeker. Hopelijk tot volgend jaar!