Terug

VITESSE C1 PAKT GELIJK EERSTE ZEGE OP NK

 

Hoogeveen, een leuk uitje voor de eerste zaterdag in april.

Voor Vitesse C1 een hoogtepunt van dit seizoen, want ook de locatie van het NK korfbal voor C-jeugd. Al op vrijdag vertrok de ploeg naar Drenthe, logeerde in de plaatselijke taverne en had zowaar ook nog een besloten training op de vrijdagavond in petto.

 

Het betaalde zich zaterdagochtend direct uit. Hoewel, de eerste 10 minuten van de pot tegen Exakwa uit Lelystad was de ploeg nog niet zichzelf. Ook niet zo gek, want de setting was totaal anders met ook nog eens een tribune vol oranje fans die de sfeer er goed inbrachten.

 

Het leek een droomstart te worden, want de eerste de beste bal van Nick betekende 1-0. De fans gingen er eens goed voor zitten, maar het vervolg bleef uit. Vitesse C1 speelde timide, weifelend en te afwachtend. In de competitie waren het vele scherpe schieten en prima rebound altijd goed verzorgd, maar nu was de afvang totaal afwezig. Kansjes waren er, dat wel, maar zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant.

Sterker nog, Exakwa kwam zowaar op 1-2, totaal tegen de verhouding in. Het zal toch niet, dacht de volgepakte tribune. Gelukkig was daar altijd nog Isabella die in de dying second voor rust voor 2-2 zorgde.

 

Coaches Yerman en Robin raakten in de rust wat gevoelige snaren en zagen een verbeten C1 binnen de lijnen. Binnen 6 minuten was een gat geslagen door een schot van Timon, een leep draaiballetje van Femke en weer Isabella van afstand. Na de 5-3 was het weer Timon die van ver raak schoot. Maar nog gaf Exakwa niet op en kwam tot 6-4.

Vitesse was duidelijk beter, moest de pot in het slot gooien en deed dat ook. Een hattrick van Isabella zorgde voor 7-4, waarna de eerste oranje polonaise op de tribune werd ingezet.

 

Op een NK met korte potjes van 2×12 minuten is de eerste overwinning o zo belangrijk.

Volgende afspraak: vandaag om 12.00 uur tegen Sporting Delta dat met 8-1 van de mat werd geveegd door CSL C1 uit Britsum.

 

 

https://www.facebook.com/kvvitessebarendrecht/videos/1752771651535878/