Terug

VITESSE KOPLOPER

KV Vitesse is nog altijd foutloos in de overgangsklasse. De ploeg van coaches Niels Molendijk en Ronald Berrevoets kwam tegen Erasmus geen moment in de problemen en boekte een 20-14 zege.

De Barendrechters maakten het zichzelf op eigen veld misschien nog wel het meest lastig, ondanks een flitsende start. Vitesse schoot uit de startblokken en had al snel een marge van zeven treffers opgebouwd, maar vervolgens stokte de productie. De Rotterdamse bezoekers slaagden erin om langzaam naar Vitesse toe te kruipen en het verschil terug te brengen tot vier goals.

Vitesse gaf echter op het juiste moment weer gas en liet Erasmus merken dat er niets te halen was in Barendrecht. De door Cazdak Dakbedekkingen gesponsorde ploeg trok de zege vervolgens in de slotfase overtuigend over de streep en voegde twee punten toe aan het totaal.

Daardoor heeft Vitesse nu met vier punten de koppositie in handen, samen met het eveneens nog foutloze Oranje Wit. De Dordtse concurrent, in de voorbereiding nog sparringspartner van Vitesse, komt volgende week op bezoek in Barendrecht. Inzet is dan, als om 16.45 uur het beginsignaal klinkt, de eerste plaats op de ranglijst.

Vitesse 2 maakte het eerder op de middag de gedoodverfde titelfavoriet HKC 2 nog knap lastig. Bij vlagen kon de ploeg van coaches Rien Graafland en Bart van der Waal mee in het hoge niveau van HKC, maar individuele klasse besliste het duel uiteindelijk in het voordeel van de bezoekers. Vitesse 2 leed een 13-18 nederlaag, maar kan met vertrouwen toewerken naar de clash met Oranje Wit 2 van volgende week.

Voor foto’s Vitesse 1 – Erasmus 1: Klik hier.

Voor foto’s Vitesse 2 – HKC (Ha) 2: Klik hier.