Terug

VITESSE MAATJE TE KLEIN IN STREEKDERBY

Covid-19 leek ver weg, de zon scheen, het was bomvol langs het hoofdveld en Vitesse 2 had zojuist met een vreemde 12-4 overwinning RWA 2 de les gelezen. Kortom, de Bongerd was klaar voor een ouderwetse streekderby. Vitesse-RWA is altijd goed voor een mooi verhaal, meelevend publiek en twee teams die in ieder geval niet van elkaar willen verliezen.

Huiswerk

Vitesse toonde die drive direct al in de openingsfase en nam bijna brutaal een 2-0 voorsprong. RWA leek even van slag, zeker na een mooi balletje van Luc Willemsteijn die al een paar weken uitstekend de geblesseerde Jarno Baas vervangt en de 3-1 op het bord lepelde. Maar de buren uit Albrandswaard hadden hun huiswerk wel degelijk gedaan. Ze moesten even warmdraaien, maar haalden daarna vakkundig de angels uit de Vitesse aanval. Want na de veelbelovende 3-1 was Vitesse niet bij machte door te zetten. De Barendrechters lagen feitelijk aan de ketting en het meer ervaren RWA boog de score om in een alleszeggende 3-6 voorsprong bij rust.

Een korfbal onwaardige ruststand uiteraard, maar het gaf ook aan hoe goed de teams elkaar hadden bestudeerd.

Maatje

Na de pauze leek Vitesse zich te herpakken, want na 10 minuten had het met 5-6 weer de aansluiting gevonden. Hoop doet leven, zullen de talrijke Vitesse fans hebben gedacht, maar daar keek de evenzo grote schare RWA supporters anders naar. En zij kregen uiteindelijk gelijk. Een dure verdedigingsfout op driekwart wedstrijd bracht het gat op 4 (5-9). RWA was vooral in deze fase simpelweg een maatje te groot. Een leermoment dat Vitesse liever had overgeslagen, maar waar het deze zonnige middag wel twee kostbare punten voor moest betalen.

Kwartje

Het werd uiteindelijk 7-13, geen stand waar je fier de dag mee afsluit. Vorige week was de schotkracht en het afronden ook al een probleem, maar toen bracht Vitesse vooral zichzelf in moeilijkheden. Nu tegen RWA werden de Barendrechters op alle fronten afgetroefd en was er op de nederlaag, hoe pijnlijk ook, weinig af te dingen.

Direct vooruitkijken maar, want zaterdag is het alle hens aan dek, als Vitesse op bezoek mag bij koploper Albatros. Vitesse zal boven zichzelf moeten uitstijgen om in Zwijndrecht een resultaat op de mat te leggen. Dat de ploeg daarvoor de kwaliteiten in huis heeft, is een feit. Maar of het kwartje de Barendrechtse kant opvalt en Vitesse de surprise van de dag noteert, dat weten we zaterdag 16 oktober rond kwart over vijf.