Terug

Vitesse heeft opnieuw een horde genomen richting de titel in de eerste klasse. Op bezoek bij laagvlieger DVS’69 kwamen de Barendrechters nauwelijks in de problemen. Het duel eindigde in 17-29.

DVS’69 kon in de openingsfase van het duel het tempo van Vitesse nog enigszins bijbenen, maar verloor de koploper nog voor rust uit het zicht. De ploeg van Niels Molendijk vermaakte in aanvallend opzicht opnieuw het publiek en mocht daarvoor ditmaal voor een groot deel de dames danken. Vooral Dominique Nab en Mandy Biesbroek, die terugkeerde bij de club waar zij begon, waren op schot en leidden de overtuigende zege in Hendrik-Ido-Ambacht in.

In de slotfase joeg Vitesse na het inbrengen van vers bloed nog op de magische grens van dertig treffers, maar het bleef bij 29 goals voor de door Cazdak Dakbedekkingen gesponsorde ploeg. Vitesse verdedigde daarmee met succes de koppositie en heeft zeventien punten uit tien duels. De voorsprong op de sterke concurrent KCR bleef één punt. Het beste nieuws van het weekend kwam uit Den Haag, waar nummer drie VEO dure punten morste tegen DES (20-20).

Vitesse geniet de komende twee weken van vrije weekenden. Op 11 maart komt hekkensluiter Phoenix op bezoek in Barendrecht. De Barendrechters zijn nog vier zeges verwijderd van de titel.

Vitesse 2 mocht lange tijd hopen op een goed resultaat bij TOP in Sassenheim, maar de thuisploeg trok in de slotfase aan het langste eind. De ploeg van Mandy Wigant ging met 17-15 onderuit en nam daardoor nog geen afstand van de gevarenzone. Vitesse bezet desondanks de veilige vijfde plaats.

Voor foto’s 18-02-2023 – DVS’69 – Vitesse 1: Klik hier.