Terug

 

Afgelopen zaterdag stond voor de Vitesse selectie een dubbel bezoek in Zeeland op het programma. Waar Vitesse 2 al vroeg op de middag bij Fortis 2 de punten deelden, moest Vitesse 1 aansluitend op bezoek in het nabijgelegen Goes. De tegenstander deze zaterdag was TOGO 1. Een onbekende voor het team uit Barendrecht. Waar Vitesse een week eerder bij Dijkvogels een redelijk overtuigende uitslag had neergezet, was TOGO toch wel hard onderuit gegaan bij de concurrent Weidevogels. Voor Vitesse zaak om naast de punten ook een overtuigend resultaat neer te zetten.

Al vrij snel werd duidelijk dat Vitesse inderdaad een maatje te groot was voor de thuisploeg. Zowel de fysieke druk die verdedigend werd gegeven als de aanvallende krachten van Vitesse zorgden al vlot voor een geruststellende tussenstand. Waar Dijkvogels vooral fysiek tegenstand probeerde te bieden, was TOGO een jonge ploeg die het vooral korfballend probeerde. Vitesse liet zien dat het daarin een aantal stappen verder was, en niet voor niets voor promotie strijdt naar de 1e klasse.

Een hoogtepunt van de wedstrijd was een bijzonder fraai doelpunt in de 1e helft, waarvoor ook de toeschouwers uit Zeeland terecht applaudisseerden. Een mooie combinatie waarbij Robin met een boogbal over de korf Stefan bereikte, die de bal niet alleen ving in de lucht, maar ook direct zijn kans zag te scoren in 1 vloeiende beweging. De korfballers die soms met een schuin oog naar het basketbal kijken, herkenden hierin een heuse alley-oop.

De 2e helft werd vooral gebruikt om wat variatie toe te passen in het aanvalsspel; iets wat zeker later in het seizoen mogelijk nog van waarde gaat zijn. Voor de rest was het vooral een degelijk resultaat, met 2 belangrijke punten in de ‘pocket’. In de mini-break die nu volgt, kan Vitesse zich opladen voor de 2e helft van deze bijzondere mini-competitie. Met 6 uit 3 is de start veelbelovend. De play-offs zijn al bijna binnen, dus de agenda’s voor de kruisfinales op 6 en 13 april kunnen alvast voorzichtig ingevuld worden.