Terug

Vitesse pakt volle buit na lastige middag

 

Het weer in Nederland gaat alle kanten op, maar afgelopen zaterdag scheen de zon volop. Het was voor veel ploegen dan ook weer even wennen aan de hitte, maar de extra bankjes buiten, kaaskrokketten en het zonnetje zorgden voor een gezellig sfeertje langs de kant. Dit in schril contrast met de eerdere ontmoeting tegen Rust Roest, die op een regenachtige dag in Eindhoven plaatsvond. Toen wist de door Cazdak Dakbedekkingen gesponsorde selectie beide potjes met slechts 1 punt verschil te winnen. Vitesse was dus gewaarschuwd voor een lastig middagje.

De amusementswaarde van het tweede was niet al te hoog, om het zacht uit te drukken. In alle opzichten was de ploeg van Mandy Wigant beter dan Rust Roest, maar dit kwam alleen verdedigend tot uiting. De doelpunten waren, ondanks de vele kansen, spaarzaam. Een 12-6 eindstand gaf dan ook alleen de verdedigende verhouding weer. Wat telt is 2 punten en hiermee behoudt het de tweede plek op 1 punt van Vriendenschaar.

 

Ook het eerste was niet van plan er een lastige middag van te maken en een snelle 2-0 voorsprong deed dit onderstrepen. Hierna werd het echter een stuk moeizamer. Rust Roest bleef geduldig schieten en herhalen en het ontbrak Vitesse aan verdedigende grip. Een time-out op 4-5 was dus ook al noodzaak en Nathan van Helden en Niels Molendijk riepen hun ploeg hierin stevig tot de orde. Het directe effect bleef helaas uit. Nadat onder luid gejuich van “de moeders” de 6-6 binnen viel, nam Vitesse het initiatief weer over.

Het verschil bleef telkens 2 of 1 in het voordeel van Vitesse, maar weglopen van de Eindhovenaren zat er niet in. Verdedigend kwamen er wissels aan te pas en aanvallend beloonde de ploeg zich keer op keer niet. Ook aanvallend werd er gewisseld, maar met een stand van 13-12 in de laatste minuten was het weer met samengeknepen billen afwachten. De verlossende treffer viel dan toch en met 14-12 doet Vitesse, mede door het puntverlies van directe concurrenten, goede zaken. Ook in deze poule is het gat met de nummer 1 nog slechts een punt.

 

Hiermee pakt de selectie van Vitesse weer eens een “verdubbelaar” en kan het zich opmaken voor een flink ritje richting Zeeland waar a.s. zaterdag in ’s Heer Hendrikskinderen om 14:30 en 16:00 Tjoba wacht. Op papier de nummer een-na-laatst, maar de ploeg is bezig aan een goede serie. Vitesse is op voorhand dus gewaarschuwd.

Foto’s klik op onderstaande linkjes:

Vitesse 2 – Rust Roest 2

Vitesse 1 – Rust Roest 1