Terug

Vitesse selectie sluit eerste helft veld af in mineur

Afgelopen zaterdag mocht de Vitesse selectie de eerste helft van het veldseizoen afsluiten tegen Merwede. Vaak lastige potjes, getuige ook de nipte overwinning van 2 en de nederlaag van 1 eerder dit seizoen. Vitesse 2 leed een 14-15 nederlaag en gaat daarmee wel als nummer 1 de zaal in, maar had dit toch anders voor zich gezien op weg naar de reserve Overgangs- of Hoofdklasse. Het niveau en tempo lag niet hoog genoeg en verdedigend moest de scheidsrechter te veel fluiten voor een poging van 2,5 meter en werden buitenkansjes feilloos afgestraft, waardoor een opgebouwde voorsprong telkens weer verdween. Een smetje op een verder goede eerste seizoenshelft.

Vitesse 1 stond helaas een niet veel betere middag te wachten. De ploeg van Niels Molendijk en Nathan van Helden begon hetzelfde als 2 met het stuivertje wisselen. Maar de velddoelpunten waren schaars. Slechts 5 velddoelpunten zouden de Barendrechters maar maken. Aan de kansen lag het niet, zeker ten opzichte van eerder dit seizoen waren dit er zelfs meer dan de tegenstanders. Maar door de spaarzame goals, kon de ploeg uit Sliedrecht langzaam maar zeker uitlopen tot een gat van maar liefst 6 goals na rust.

Nagegeven moet worden dat Vitesse bleef door knokken en hard werken voor de goals. Maar helaas werd het harde werken maar af een toe beloond. Het percentage van Merwede lag simpelweg hoger, waardoor Vitesse niet verder in de buurt kwam. Een afgetekende 13-19 nederlaag tot gevolg.

Vitesse sluit de eerste helft velds daarmee af als 6e in de eerste klasse, maar slecht twee punten maar achter de nummer 1. Kortom, nog geen kaarten geschud in deze poule.

Er is nog niets verloren voor de door Cazdak dakbedekkingen gesponsorde ploeg, maar Vitesse had zich de dag anders voorgesteld. Voor nu wacht de zaalcompetitie waarin het 2e in de reserve Overgangsklasse mag laten zien wat het waard is en het 1e weer actief is in de eerste klasse, nadat beiden promoveerden vorig jaar.