Terug

VITESSE-TREIN DENDERT DOOR

 

Om nou te zeggen dat je zaterdagavond naar een geoliede TGV zat te kijken, gaat wat ver. Maar de trein waarop Vitesse 1 dit zaalseizoen is gestapt, boemelt lekker door met een duidelijk doel voor ogen. De Barendrechters hunkeren weer naar de eerste klasse na nu te veel jaren een treetje lager te moeten acteren. Die hunkering en honger waren zaterdag in sporthal De Bongerd bij vlagen van het veld te scheppen.

 

Koudwatervrees

De hal was prima gevuld en ook wethouder van sport Nico Bults wilde de ouverture van Vitesse thuis niet missen. Vlak daarvoor had Vitesse 2 al het goede voorbeeld gegeven door Korbis 2 met 21-16 naar huis te sturen. De hoofdmachten uit Barendrecht en Waddinxveen mochten daarna de arena in, maar leken bevangen door koudwatervrees. Na zeven minuten was het pas 2-0 en waren beide ploegen nog zoekende naar de juiste afstelling. Die werd daarna dan wel o zo snel gevonden, want 90 tellen later stond het 4-2 en was iedereen weer wakker.

 

Cirque du Soleil

Het door Cazdak gesponsorde Vitesse speelde in deze fase fris en fruitig, met verzorgd spel waarbij de aanval rustig werd opgebouwd tot de juiste pion was gevonden om aan te leggen. Dat daarbij af en toe een frivool Cirque du Soleil moment de revue passeerde, maakte de pot licht verteerbaar en leuk om naar te kijken. In het tweede kwart gaf Korbis steeds minder druk op de bal, waarna de Barendrechters in alle vrijheid konden scoren. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Puntspeler Stefan van Helden en de trefzekere Eline Luijendijk wisten er wel raad mee.

Bij rust stond het 12-6 en ging het publiek relaxed de pauze in.

 

Lauw biertje

Hoewel, een week geleden stond Vitesse bij rust ook een straatlengte voor, maar kwam WION tot op een punt. Vitesse was dus gewaarschuwd, maar leek de melding in de wind te slaan. Als een lauw biertje op een koele zomeravond zakte het niveau heel snel in. Halverwege de tweede helft stond het 15-9 en hing Korbis nog aan het elastiek. Maar juist toen toonde Vitesse haar klasse en liet zien de kwaliteit te hebben om de titelstrijd serieus aan te gaan. Een mooie interceptie van aanvoerder Dennis van der Pol wist Lisanne Boddé te verzilveren tot 1 van haar 5 treffers deze namiddag.

Na weer een fase met nu 6 goals in 3 minuten balde de thuisploeg de pot beheerst uit.

Bij 22-15 stopte de trein bij het eindstation voor deze avond.

 

Toppers

Maar de mooiste trajecten zijn al gereserveerd. De komende twee weken zullen uitmaken hoe Vitesse ervoor staat, want dan staan de twee mede koplopers geboekt. A.s. zaterdag om 19.00 uur in Maasland tegen ODO en dan op 14 december om 20.05 uur thuis de kraker tegen Maassluis, heerlijk.

De OV kaart is nog lang niet leeg, de reis is pas net begonnen. Kom langs en geniet mee!