Terug

KV Vitesse heeft verzuimd om de koppositie te pakken in de eerste klasse. De ploeg van Niels Molendijk verslikte zich in het taaie Tjoba, dat daardoor verrassend meedoet in de felle jacht om promotie: 10-11.

Aanvoerder Stefan van Helden tuurde voor zich uit na het laatste fluitsignaal, met een mix van ongeloof en teleurstelling. De Barendrechters willen dit seizoen meestrijden om de titel en zodoende een ticket voor de hoofdklasse bemachtigen. Tegen het Zeeuwse Tjoba leed het door Cazdak Dakbedekkingen gesponsorde Vitesse de tweede nederlaag van het nog jonge seizoen. Daardoor zakte de titelfavoriet naar plek vijf op de ranglijst.

Een forse wind uit het oosten hielp Tjoba aan twee punten. Kansen creëerde de thuisploeg genoeg, maar het afrondingspercentage lag simpelweg te laag. In de slotfase knokte Tjoba zich langs Vitesse, dat in grote fases de wedstrijd domineerde en lange tijd een voorsprong in handen af. ,,Tijdens trainingen vliegen alle ballen erin”, merkte Van Helden op. ,,Het is zo zonde dat we dat vandaag niet konden laten zien. Als we meteen goed beginnen door vroeg een voorsprong te pakken, maken we het onszelf een stuk makkelijker. Dit is jammer, maar we moeten vertrouwen houden in onze kwaliteiten.”

In een zinderende slotfase piekte Tjoba precies op het juiste moment. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg gedesillusioneerd van het veld stapte. Komende zaterdag wacht al een kans op revanche. Tegen koploper Vriendenschaar hoopt Vitesse de derde overwinning van het seizoen te boeken en de lijstaanvoerder te achterhalen op de ranglijst.

Vitesse 2 verdedigde met succes de eerste plaats door het tweede team van Tjoba te verslaan. De Barendrechters namen al vroeg afstand en boekten een 15-8 overwinning. Ook voor de ploeg van Mandy Wigant wacht volgende week een kraker tegen het nog foutloze Vriendenschaar.