Terug

We mogen weer!

Ik vermoed dat alle Vitesse spelers en andere direct betrokkenen deze week opgelucht ademhaalde toer bekend werd dat we meer mochten gaan korfballen! En niet alleen korfballen maar de meeste activiteiten kunnen weer opstarten, dus er mag veel verwacht worden de komende tijd.

Ik wil jullie via dit weg even informeren over een aantal ontwikkelingen in de club en wat vragen/verzoeken om hulp bekend maken.

Het gaat om de volgende zaken:

  • Ambitie KV Vitesse 2022-2027
  • Vitesse & Gezondheid
  • Personele wensen
  • Realisatie Vitesse “fitnesspark”
  • Vitesse & Covid

Als 1ste de presentatie van onze 5-jaren ambitie, een activiteit die we al eerder wilden organiseren met alle leden maar die door Covid werd gesaboteerd. Echter nu het weer kan zullen we aanstaande woensdag in de bestuursvergadering een nieuwe datum voor deze avond waarop we de ambitie zullen presenteren plannen. Als bestuur en commissies is er hard aan deze ambitie gewerkt en we rekenen dan ook op een grote opkomst!

Vitesse & gezondheid

Onlangs werden we ons als bestuur bewust van het feit dat wij op dit belangrijke thema geen specifiek beleid hebben in de club, en hoewel er wellicht zonder dit beleid de afgelopen jaren gewoon is gekorfbald en de boulers gewoon hun wedstrijden speelden gaan we dit toch ontwikkelen.

Je kan hierbij denken aan het volgende, een vast team wat zich bezig zal houden met alles op gebied van preventie bij ongevallen en zaken waar je kan denken aan BHV taken en reanimatie vaardigheden. Dit team wordt momenteel leven in geblazen door Bart van der Waal en Danny Kaats, 2 zeer gemotiveerde en deskundige leden die ook nog eens een gewaardeerd en bekend gezicht zijn in onze club. We vragen Bart en Danny de plannen kort uiteen te zetten en jullie hierover te updaten.

Een mooie ontwikkeling nu al is de cursus reanimatie welke gevolgd gaat worden door een aantal jeu de boulers.

Daarnaast willen we naast het bekende assortiment van onze kantine ook keuzemogelijkheden gaan aanbieden op gebied van gezonde etenswaren en dranken. Dit doen we in samenwerking met het landelijke programma vullen of voeden . we zullen hier binnenkort op terugkomen vanuit de kantine commissie en we willen de kick-off doen bij de hervatting van de veldcompetitie. Wil je vast wat informatie kijk dan op: de website van vullen of voeden.

Personele wensen

Alle commissies zijn met regelmaat op zoek naar  verbreding van de commissie in kwaliteit en kwantiteit, we zijn als bestuur erg blij met onze huidige commissies en de kwaliteit van deze, echter we weten ook dat er nog vacatures zijn. De commissies zorgen zelfstandig voor bekendheid rondom vacatures, maar via deze weg een beroep doen op jou als lid en ouder als je nog geen rol speelt als vrijwilliger wil ik wel zeker doen!

Om de plannen rond Vitesse & Gezondheid en dan concreet voor de kantine goed te kunnen verwezenlijken heeft kantinecommissie behoefte aan:

  • 2 nieuwe leden voor de commissie
  • Vrijwilligers voor de barbezetting
  • Liefhebbers van koken, vind je het leuk om gerechten te maken kom je dan melden bij de kantinecommissie. Lisa, Loes, Dennis en Danny ontvangen je met open armen!

 

Realisatie Vitesse “fitnesspark”

Een aantal maanden geleden was ik toeschouwer bij de training van onze selectie, onder de inspirerende leiding van onze hoofdtrainer Peter werd er gewerkt aan een sterk en flexibel lijf, en hierbij werd gebruik gemaakt van allerlei materialen om dit mogelijk te maken. Met Peter raakte ik in gesprek en al snel werd mij duidelijk dat de filosofie van Peter hoe onze spelers verder te brengen als korfballers past in die van onze club.

En daarbij past het ook nog eens goed in het thema Vitesse & Gezondheid. Dit alles maakt nadat het zaadje was gepland dat we gaan starten met de ontwikkeling van het idee bij Vitesse een eigen vaste “buitenfitness” plek te realiseren. Nu enkele maanden verder is het zover, de plannen zijn klaar, de financiering is rond en we hebben toestemming van de gemeente Barendrecht om dit te realiseren op een gedeelte van het inschietveld.

We doen het in samenwerking op gebied van kennisdeling en gebruik met onze loyale sponsor Remon van Loon van sportschool Aad van Loon, met de gemeente Barendrecht als eigenaar van de sportvelden en met een zeer substantiële sponsoring van een nieuwe sponsor in onze club (of moet ik zeggen hernieuwd contact). Met enorm veel plezier en trots wil ik hier bekend maken dat Edwin Roos van Allround Cargo Handling BV dit “buitenfitnesspark” mede mogelijk maakt. Edwin is geen onbekende in de club, heeft zijn jeugd doorgebracht bij Vitesse en is jarenlang een gewaardeerd speler geweest in de Vitesse selecties. Een nadere introductie zal nog zeker volgen, maar voor meer informatie over zijn prachtige bedrijf:  https://www.achbv.nl de realisatie van het “buitenfitnesspark” is naar wij verwachten uiterlijk juni dit jaar en hopelijk eerder.

 

Vitesse & Covid

We mogen weer vrijwel normaal gaan sporten, echter ook als bestuur realiseren we ons dat Covid in welke variant dan ook best nog wel een tijd het functioneren van ons verenigingsleven kan beïnvloeden. En met deze wetenschap en de ervaring van de afgelopen maanden realiseren we ons dat er een permanent Vitesse Covid Coördinatie Team  moet komen, laten we dit voor het gemak het VCCT noemen. Te vaak moeten we nu als bestuur de bijbehorende taken coördineren en dit kosten ons tijd, tijd die wij nodig hebben om de club te besturen. Dus is het bestuur van mening dat het belangrijk is dat er zo’n team komt, de inrichting en 1ste begeleiding zullen we als bestuur op ons nemen, maar ook dit valt of staat met bemensing. Kortom we zoeken jou samen met 3 anderen om dit VCCT te bemensen. Regelvermogen en toewijding zijn naast flexibiliteit handig om in je gereedschapskist te hebben, maar laat je hier ook weer niet door afschrikken.

Ben je bereid de club hier te helpen en ons als bestuur te ontlasten meld je dan bij ons via bestuur@kvvitesse.nl of gewoon in de zaal als je ons tegenkomt. Het gaat momenteel om de coördinatie van de CTB scan aan de voordeur, maar ook om het monitoren van nieuwe ontwikkelingen en advies aan het bestuur. Een flink aantal leden en ouders heeft de afgelopen tijd sponstaan aangeboden om de voordeur werkzaamheden uit te voeren, zit er tussen jullie een viertal die met ons deze belangrijke taak wil invullen, graag!

Ik wens jullie allemaal weer veel gezondheid, sportplezier en mooie momenten in en rond onze mooie club toe!

Willem Booij,

Voorzitter